thema’s 3-daagse trainingen

Het programma van de 3-daagse is compact en afwisselend met opdrachten, informatie en filmpjes. Het tempo in deze training ligt hoog, er is minder tijd voor reflectie en toch zijn deelnemers verrast over de inhoud en werkwijze. De thema’s zijn op speelse wijze verbonden met bezigheden waar u mogelijk na uw pensioen meer tijd aan wilt besteden. Deze geplande activiteiten (eind van de middag van dag 1 en 2 zijn vrijblijvend, u kunt deze tijd ook zelf invullen.

Een 3-daagse training start op maandag of op woensdag om 11.30 uur en eindigt op de derde dag om 15.30 uur. De kosten bedragen €800,- pp voor alle 3-daagse trainingen. Deze prijs is inclusief verblijf op basis van volpension en exclusief toeristenbelasting en BTW.

Bekijk de agenda van de 3-daagse trainingen en de brochure 3-daagse.

 

kunst van geluk (Bergen NH)

Een training in en rond het prachtig gelegen blooming hotel in de heerlijkheid Bergen. U verblijft in het unieke beschermde duingebied tussen Bergen en Schoorl. Er op uit met de boswachter en een rondleiding door kunstenaarswijk ‘Park Meerwijk’; activiteiten die inspiratie geven voor de toekomst. Verder bieden bos, duinen en het kunstenaarsdorp Bergen garantie voor drie heerlijke dagen.

locatie: blooming hotel
2020 14 – 16 september
2021 22 – 24 maart

 

kunst van geluk (Castricum/Bakkum)

Een bijzondere ervaring heeft u in onze nieuwste accommodatie Huize Koningsbosch in het dorp Bakkum dat onderdeel is van de gemeente Castricum. Het pand, ooit de eerst geregistreerde jeugdherberg in Nederland, ligt aan de rand van het Noord-Hollands natuurreservaat. De kamers hebben ieder een eigen thema; u raakt niet uitgekeken. In deze training neemt de gids ons mee de duinen in en ook is er tijd om zelf naar strand of dorp te gaan strand; wat een geluk als u voor deze training kiest!

locatie: Huize Koningsbosch
2020  29 juni – 1 juli | 24 – 26 augustus | 26 – 28 oktober
2021 15 – 17 februari | 28 – 30 maart | 7 – 9 juni

 

terug naar de toekomst (Tegelen)

Liefhebbers van mooie, oude kastelen kunnen hun hart ophalen. Tijdens deze training in Noord-Limburg bent u te gast in een authentiek middeleeuws kasteel, U staat in deze  bijzondere ambiance stil bij uw eigen geschiedenis en toekomst. We verkennen de omgeving met aandacht voor de plaatselijke historie. Het naastgelegen keramiekmuseum, of met een fiets de buurt verkennen en een bezoek aan kloosterdorp Steyl staan op het programma. Terug naar de middeleeuwen maar wel met de luxe van nu.

locatie: Chateau Holtmuhle
2020 28 – 30 september | 21 – 23 oktober
2021 25 – 27 januari | 8 – 10 maart | 25 – 27 mei

 

koers bepalen  – singles (Bergen en Texel)

De beleving van het ‘stoppen met werken’ is voor een single anders dan voor een echtpaar. Tijdens deze training wordt daar volop aandacht aan besteed. Onderwerpen die voorbijkomen zijn: balans opmaken, de sociale omgeving, communicatie en gezondheid. In een actief programma leert u meer over uzelf en de anderen. U verblijft tijdens deze 3-daagse training op het eiland Texel.

locaties:
Texel hotel Greenside 2020 2 – 4 november 2021 10 – 12 mei
Bergen blooming hotel 2021 3 – 5 maart

 

prinsheerlijk (Apeldoorn)

Kroondomein Het Loo bezit naast een rijke cultuurhistorie een prachtige natuur. Het heeft vele sprengen en vijvers en nog een echt bosreservaat. Onder leiding van een parkgids gaat u het prachtige landschap met zijn grote biodiversiteit rondom Het Loo ontdekken. Verder staat op het programma o.a. bezoek aan de Koninklijke stallen (afhankelijk van de openstelling), de Oude Olifantenschuur of gaat u op de fiets de omgeving of het centrum verkennen. U verblijft pal naast Paleis Het Loo. Het overdekte zwembad van het hotel biedt u daar op de vierde verdieping een uniek uitzicht op. Zet de kroon op uw werk!

locatie: hotel de Keizerskroon, Apeldoorn
2020 2 – 4 september
2021 8 – 10 februari | 21 – 23 april | 10 – 12 mei

 

het goede leven (Brummen)

Op de rand van de Veluwe en de IJsselvallei bent u te gast op een prachtige historische buitenplaats. Bijzonder ingerichte hotelkamers en een in Engelse landschapsstijl ontworpen landgoed bieden alle entourage tot genieten. U krijgt een rondleiding en hoort meer over de geschiedenis. Tevens brengen we een bezoek aan het kleinste stadje van Nederland – Bronkhorst – hier ervaart u de plaatselijke historie. Geen beter leven dan een goed leven.

locatie: Kasteel Engelenburg
2020 28 – 30 september | 23 – 25 november
2021 22 – 24 februari | 12 – 14 april

 

blik op oneindig (Texel)

Drie dagen zilte lucht snuiven op het eiland Texel. Aan de orde komen o.a. omgaan met veranderingen, gezond blijven en de balans tussen verplichtingen en vrije tijd. Uiteraard gaan we ook op pad: wandelen over strand en door duinen, bezoek aan de vuurtoren of onder leiding van een gids de slufter verkennen. U verblijft in grand hotel Opduin of in hotel Greenside; in beide accommodaties wordt u gastvrij onthaald. Hoewel een kort verblijf op het eiland, deze training zal u zeker bij blijven.

locaties:
hotel Greenside 2020 7 – 9 oktober | 18 – 20 november | 9 – 11 december 2021 28 – 30 april | 31 mei – 2 juli | 22 – 23 juni
grand hotel Opduin
2020 4 – 6 november | 25 -27 november 2021 3 – 5 maart | 7 – 9 april |

 

het goede leven (Den Dolder)

Een training in deze historische omgeving geeft u de gelegenheid om los te komen van uw werkzame leven. In de 3-daagse training pensioen in zicht gaan we ook op pad met de boswachter of pakken we de fiets. Of gaat u liever zelf op pad om de bossen van de Lage Vuursche te verkennen? De terrasjes rondom het hotel, de infrarood sauna met zwembad nodigen u uit om relaxen? Naast de training is er genoeg te doen.

locatie: hotel Ernst Sillem Hoeve
2021 15 – 17 maart | 5 – 7 mei | 5 – 7 juli